In het weekend van 17 en 18 september wordt Waalre weer overladen met vele muzikale activiteiten tijdens Kempenerpop 2011. Het gratis toegankelijke festival zorgt twee dagen lang voor een bomvol en gevarieerd programma voor jong en oud. Op zaterdag zullen o.a. DeWolff, Drive Like Maria, Karma To Burn, Denvis & The Real Deal, Tech-9 en Black-Bone hun opwachting maken op één van de twee overdekte Kempenerpop-podia.Zondags staan o.a. Handsome Poets, Chef’Special, Baskerville, Krach, Gruppo Sportivo en Cashley op het programma.

DeWolff speelde een paar weken geleden de Alpha-tent op Lowlands compleet plat en het ziet ernaar uit dat ze dit op Kempenerpop gaan herhalen. Bijzonder is ook dat Drive Like Maria hun eerste festivalshow gaat geven sinds de opname van hun nieuwe cd en kersvers materiaal van deze cd zal presenteren. Chef’Special is vorige maand benoemd tot nieuwe huisband van De Wereld Draait Door en staat garant voor één groot feest. Ook de Nederlandse rock-dance formatie Baskerville zal het nodige stof doen opwaaien. Op zondag, ergens in het programma, zie je ineens de Bazzookas opduiken. Wil je net naar huis gaan, kun je ineens je voeten niet meer van de grond houden omdat dit vrolijke gezelschap je overlaadt met hun frisse skamuziek… en ja, er mag meegezongen worden, want de teksten zijn nog in het Nederlands ook!

Naast het hoofdprogramma is er dit jaar op Kempenerpop veel meer te zien en te horen. Zo is er een overdekt eetterras, zodat het ook bij eventueel nat weer (hoezo? In Nederland schijnt toch altijd de zon!) goed toeven is. Als extra sfeerverhoger verzorgt het hele weekend de Jamaican Jukebox de muziek bij het overdekt terras. Ook is er iedere dag straattheater op het festivalterrein aanwezig. Op zaterdag word je tussendoor verrast door Bapo, ofwel de Toeterman, die zichzelf, gehuld in een bijzondere outfit, ontpopt tot een levend instrument. Zondag is het de beurt aan Leipe Leo om een glim- of schaterlach op je gezicht te toveren. Vanwege het grote succes van de voorgaande jaren heeft Kempenerpop ook nu weer een kinderplein. Met name op zondagmiddag gonst het terrein van de activiteiten voor kinderen, met onder meer een super-zandbak, een luchtkussen, mega-Twister, een knutselhoek en kindertatoeages. Eveneens op zondag is er in de kleine festivaltent ’s middags ruimte gemaakt voor kindertheater, gebracht door het maar-niet-heus bakkersduo Joop & Harry.

Het festival is gratis toegankelijk en opent beide dagen haar poorten om 13.30 uur. Zaterdag duurt het programma tot 01.00 uur, zondag tot middernacht. Verdere info over het festival en de complete line-up is te vinden op www.kempenerpop.nl.

Deel: