Op een dinsdag avond in de Effenaar in Eindhoven: De zaal is niet uitverkocht maar wel druk, de echte Jamie Lidell fans hebben hun plek vooraan ingenomen en de rest van het publiek voegt zich hier achter. Voorprogramma Krikor weet het publiek niet te vermaken, heeft geen overtuigingskracht en verdwijnt bijna tussen alle spullen op het podium. Na, wat een nummer lijkt, te spelen gaat Krikor dan ook onder een matig applaus af en wordt er snel omgebouwd voor Lidell.

Het licht gaat uit, de spots gaan aan, en daar komt de man het podium op, meteen een brok charisma en charme. ‘Good evening, Ladies and Gents’ daar staat hij dan: Jamie Lidell. Met een loepzuivere stem wordt het eerste nummer in gezet, na elk nummer wordt het publiek toegesproken, nummers worden aangekondigd, filosofische vragen worden gesteld, Lidell geniet duidelijk van het feit dat hij weer op het podium mag staan. Er wordt niets aangetrokken van het feit dat het publiek een beetje lauwtjes reageert op de man.

Vooral de nieuwe cd ‘Compass’ komt aan bod maar ook oude hits komen langs, ‘Multiply’, ‘Another Day’, ‘A little bit of Feelgood’ worden allemaal gespeeld. De hele avond blijft Jamie het publiek ‘Ladies & Gents’ noemen, iets wat hij naar eigen zeggen fijn vind om te doen. Jamie blijft het proberen maar het publiek wil niet helemaal mee, misschien ligt dit aan het feit dat het een dinsdag avond is en iedereen de dag erna toch weer naar het werk moet, misschien is het publiek in Eindhoven gewoon niet zo duidelijk enthousiast, wie zal het zeggen. Aan Lidell ligt het zeker niet, die speelt met overtuiging en volle inleving. Na afloop gaan de lichten in de zaal aan, maar wat is dat, Lidell staat weer op het podium; ‘I’ve been told I was absent when I was needed. So I’ll be signing things at the merchandise stand!’ Resultaat: een stormloop op de merchandise.


Foto’s (c) 2010 Charlona Teerlink

Was jij er ook bij? Vertel hier jouw verhaal!

Deel: