Afgelopen maandag 1 november gaven de mannen van Level 42 een concert in het kader van hun 30th anniversary tour in het oude Luxor theater te Rotterdam. ’s Middags had ik het privilege om een optreden van ze mogen bij te wonen in een studio van een Rotterdamse omroep. Ik en nog een 30 tal fans waren uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn, Het hele gebeuren werd live op radio en tv uitgezonden, wow, wat een belevenis. Er werden een vijftal hits gespeeld, te weten ‘Love games’, ‘Dream crazy’, ‘Mr Pink’, ‘Lessons in love’, en ‘Something about you’. Dit was echt uniek om mee te mogen maken.

’s Avonds stonden ze in het oude Luxor voor een feest wat zijn weerga niet kent. Tijdens het interview wat ze s’middags in de studio gaven, werd er gevraagd wat het programma voor deze avond zou zijn. Frontman Mark King antwoorde resoluut: ” Het zal een greatest hits show worden met nummers uit de periode 1981-1990″. En inderdaad, vele nummers waaronder ‘Hot water’, ’43’, ‘It’s over’ (waarbij ondergetekende het niet droog hield) ‘Living it up’, en nog veel meer kwamen voorbij.

Wat er zo bijzonder aan deze mannen is, is dat ze na al die jaren ze ondanks dat ze absolute wereldsterren zijn ze zich totaal niet zo gedragen. Het zijn gewone mensen gebleven, veel interactie met het publiek, tijd voor de fans vóór, tijdens en na het concert. En wat de kwaliteit van hun muziek betreft, absoluut subliem. Natuurlijk helpt de techniek van tegenwoordig een handje, maar wat een kwaliteit, echt super. Wat vele fans met mij eens zijn is dat ze live vele malen beter zijn dan op cd. Ook al ben je geen fan van deze wereldband, wanneer je echt van pure, super goede en fantastische muziek wilt genieten moet je deze band live gezien hebben. Wat voor een groot aantal bands uit de jaren ’80 geldt, is ook voor Level 42 zeker het geval. Natuurlijk worden we allemaal ouder maar wat deze heren betreft hebben ze de tand des tijds zeer goed doorstaan. Heel duidelijk is het feit dat ze er nog steeds heel veel zin in hebben, op het podium straalt dit er vanaf.

Op woensdag 3 november staan ze nog in het Muziekgebouw Frits Philips te Eindhoven, donderdag 4 november in de Stadsgehoorzaal te Leiden en vrijdag 5 november in het Parkstad Limburg Theaters te Heerlen. Kaarten zijn nog verkrijgbaar bij de bekende voorverkoopadressen en aan de kassa’s van de bovengenoemde locaties.

Deel: