[[Bloom]] is een nieuwkomer in de alternative/indie/rock scene. De band is afkomstig uit Londen en presenteert deze maand haar debuutalbum met de titel ‘All that is’. Wie de eerste 3 nummers van het album beluistert zal al snel de link leggen met [[Kings of Leon]]. De zeer creatieve en unieke sound die de band zeker bezit komt echter pas echt tot uiting bij de vierde track ‘The secret’s out’; Een vrolijk en warm gitaargeluid zet de toon voor een echte feelgood song waarbij je, tijdens de chorus, in gedachte het publiek al mee ziet springen.

Vervolgens wordt er overgegaan naar een aantal rustigere composities. Opvallend is dat het nummer ‘Docter’, wat positie 8 in de playlist aanneemt, de luisteraar vervolgens weer wakker lijkt te schudden uit een intermezzo van een wat lager energie niveau. De stevige lijn wordt vervolgens doorgezet door the track ‘Voices’. Dit is duidelijk een van de betere songs van de plaat, zowel instrumentaal als vocaal. Zanger Andy Race laat met name in de loop van dit nummer de wat rauwere kant van zijn stemgeluid horen, wat erg goed werkt als reactie op de gitaarsolo en de opbouwende spanning die die teweeg brengt. Na het rustige ‘Stop’, dat vervolgens de revue passeert komen we aan bij wat misschien wel DE song van het album mag heten.

De aparte titel ‘Windows 98’ staat voor een track met een sterke opbouw van spanning, en een mysterieuze manier waarop deze ingevuld wordt. De energie die Bloom in zich heeft komt hier zonder enige twijfel volledig tot uiting. Er wordt vervolgens afgesloten met het swingende ‘Love n Hate’, een lekker rocknummer dat een afleiding inzet van de serieuze sound van zijn voorganger. Al met al biedt dit album een diverse samenstelling van een creatieve, talentvolle nieuwe formatie. (8/10)

Deel: