Na ruim 5 jaar wachten is er eindelijk weer een cd/dvd van Life of Agony! 20 Years Strong is een registratie van een live optreden in Brussel op 3 april 2010. Het is niet helemaal duidelijk welke stijl muziek Life of Agony deze keer maakt. Volgens de berichten een mengsel tussen rock, hardcore punk en metal. Zelf vind ik het erg vooral lijken op de echte trash-metal sound van bijvoorbeeld de oudere albums van [[Metallica]] of [[Slayer]]. De band is tijden uit elkaar geweest, waarin de leden in andere bands hebben gezeten, of een solocarrière hadden. Zo zou je zanger [[Keith Caputo]] kunnen kennen van zijn solo-albums, maar ook van “What have you done” van [[Within Temptation]], waar hij als gastzanger aan meegewerkt heeft. In 2003 is de band weer bij elkaar gekomen, waarna ook een cd is uitgegeven, maar dit is het eerste wat we van hen horen sinds 2005.

Zoals ik al eerder heb gezegd, ik weet niet wat het is, maar ik vind het geweldig. Ze hebben die o zo bekende trash-metal sound, maar maken er wel duidelijk iets eigens van. De riffs zijn ingewikkeld, de drum is spannend en toepasselijk, Keith Caputo heeft een goede stem, en er zit voldoende variatie in. De muziek is ook echt gewoon goed, ook al is het live. De opnamekwaliteit is ook helder, iets waar bij live-opnames toch nog vaak veel op aan te merken is. Ook geeft deze hele cd precies de sfeer weer waarvoor je naar een concert zou willen gaan. Goede muziek, een goede show, en een enthousiast publiek, en zo te horen wordt er veel geheadbangd, meegezongen (geschreeuwd), en veel gepit. Dit is dan ook (leve de vooruitgang) allemaal te zien op de dvd. Ook zingt het publiek grote stukken mee, wat dan weer op de cd te horen is.

Al met al is deze cd/dvd geweldig. De muziek van Life of Agony is gewoon goed, de kwaliteit van de opname is goed, en het geeft heel mooi het live-gevoel weer. Wederom is Life of Agony een aanrader voor alle metal-fans! (8.5/10)

Deel: